Na početku suđenja u novembru kratko su negirali dela koja im se stavljaju na teret.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se nastavi suđenje fizioterapeutu Savi Kneževiću (23) iz Batajnice, i njegojoj majci Danijeli (49) povodom optužbi da su se bavili nadrilekarstvom i prevarili 7 pacijenata.

Oni treba da detaljno iznesu svoju odbranu, dok su na početku suđenja u novembru kratko negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegova majka tereti da mu je pomagala u izvršenju teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od 8.5 godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora. U uvodnim rečima tužilac je najavio da će tražiti veštačenje i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević "vrši tu delatnost".

Kneževićevi advokati su sa druge strane odbacili navode optužnice, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

Autor: Blic

#lekar

#novac

#sava