Oduzeta određena količina novca

BANJALUKA: Banjalučanin Elvir B. (29) uhapšen je zbog sumnje da je prevario vlasnika firme iz Travnika za 60.000 maraka kojem se lažno predstavio kao radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci koji mu može pomoći u vezi sa dugom od 300.000 evra, koji oštećeni ima prema drugom pravnom licu.

Oštećeni mu je na ime te usluge u više navrata dao 60.000 KM, ali je shvatio da je prevaren.

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su preduzimanjem operativnih mera i radnji identifikovali i lišili slobode lice inicijala E. B. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično delo prevara - navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, kako navode, E. B. se sumnjiči da se u periodu od novembra 2021. godine do 25. 1. 2022. godine lažno predstavilo oštećenom licu kao Goran Marinković, radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci, sa kojim je sačinio izjavu da će mu u roku od 3 dana uplatiti novac u iznosu od 300.000 evra, na ime potraživanja koje oštećeni ima prema drugom pravnom licu, a oštećeni mu je dao 60.000 KM.

- Od lica E. B. oduzeta je određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšenjem ovog krivičnog dela. U toku je kriminalistička obrada lica - navode iz policije.

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#BANJALUKA

#policija

#prevara