Zdravko Goranović je 29. 12. zaklao suprugu Mirjanu i potom ubio obe ćerke Anastasiju i Anabelu (19 i 15 godina)

Kako prenosi portal Novosti, komšije porodice Goranović tvrde da je Zdravko, koji 4 godine nije živeo sa suprugom, bio izuzetno strog i da je devojčicama ograničavao kretanje:

Porodica je bila veoma povučena, izbegavali su kontakt s drugima. Anastasija i Anabela se nisu družile ni sa kim zbog oca, koji im je sve branio i maltretirao ih. Ako bi izlazile napolje, to bi bilo samo u dvorište da obave nešto i brzo bi se vraćale u kuću. Otkad je Zdravko uhapšen, malo su živnule i oslobodile se. Stravičnu torturu su trpele sve tri.

Kako oni navode, kada su čuli da su posle gašenja požara u kući otkrivena tri tela, odmah su znali da ih je Zdravko ubio:

Znali smo da je to on uradio, takav je bio, monstrum. Šokiralo nas je to što se obesio, to nismo očekivali. Oni imaju i sina, koji ne živi ovde.
Miru je ubio prvu, sačekao ju je ujutru, pošto je ona uvek radila prvu smenu na poslu. Čuli smo da je mlađu ćerku ubio iza kuće, pa ju je dovukao u istu sobu u kojoj su bile Mira i Anastasija.

U Ulici Sime Šolaje, u kojoj se zločin dogodio, i juče, pet dana nakon tragedije, vlada muk. Kuća Goranovića je i dalje zapečaćena i oblepljena policijskom trakom, a na ogradi i kapiji dvorišta ostavljene su sveće i jedna ruža umotana u crnu traku.

Meštani Sombora ističu da je Zdravko ranije bio policajac, ali i da je držao fotokopornicu u centru grada. Kako kažu meštani:

Mira je radila u opštini, dok je on jedva završio i srednju tehničku školu, išao je vanredno. Nije bio kako treba ni ni tad, a ni sad, a Mira je bila fina žena, nju smo češće viđali. Mi ga znamo odmalena, on je odrastao u ovoj ulici. Prvo je imao kuću u kojoj je živeo s roditeljima, bratom i sestrom, a kada se oženio, napravio je ovu kuću, koju je sad spalio.

Autor: www.novosti.rs

#Goranović

#Masakr

#Otac ih ubio

#Trostruko ubistvo

#dve ćerke

#majka

#obesio se

#preklao

#sombor

#spalio kuću