Ognjen je stradao u TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI 😭

- Mangupe naš dobri, kajem se što ti ranije nisam rekao koliko si nezamenljiv deo našeg tima 😭 - tim rečima na komemoraciji u Hali sportova, od svog saigrača i bliskog prijatelja Ognjena Pejića (21), nastradalog u utorak u stravičnoj saobraćajnoj nesreći sa još dvoje mladih Valjevaca, oprostio se Krsta Đerić, kapiten rukometaša valjevskog ORK Metalac, čiji je Ognjen bio najbolji igrač i strelac, piše Blic.

U prepunoj pres sali, tačno iznad parketa Hale u kojoj je tragično nastradali mladi portista punio mreže protivnika, za Ognjenom su more suza pustili njegova majka Snežana, mlađa sestra Ivona, ostali članovi porodice, rođaci, prijatelji, klupski i školski drugovi.

Ognjen je sa 12 godina počeo da se bavi rukometom u Omladinskoj školi Metalca, već sa 15 godina je igrao Inter-ligu, a potom i Super B ligu. U nekoliko navrata bio na spisku kandidata za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, a igrajući na mestu desnog krila, Pejić je izuzetno napredovao i izrastao u lidera ekipe u Prvoj ligi Zapad. Van terena lenio je dobrotom, ponašanjem i vaspitanjem, maštao je da pređe u veći klub gde bi nastavio svoju sportsku karijeru, ali je preksinoć, kako je rečeno na komemoraciji, “zadužio dres nebeske sportske reprezentacije Valjeva”.

- Faliće nam ta tvoja mangupska prevara na terenu, koja nam je toliko puta donela prednost. Iza sporta bio si duša od čoveka, pravi prijatelj koji je uvek bio tu. Oprosititi se od prijatelja i brata i naći reči utehe, nemoguće je jer takvih reči nema i nikada ih neće biti. Vole te tvoja braća, mirno spavaj 💔 – rekao je Ognjenov kapiten Krsta.

Komemoracija Pejiću se završila onako kako se najčešće čulo sa tribina dok je igrao za Metalac – uz gromki aplauz i skandiranje: "Ogi, Ogi!“

Pored Valjeva, i Osečina se danas, proglašavajući Dan žalosti, oprostila od svog mladog sugrađanina Nemanje Aćimovića (20), takođe nastradalog u istoj saobraćajnoj nesreći i takođe sportiste, s obzirom da je trenirao košarku u KK Osečina.

- Voleo je košarku i bio je redovan na treninzima. I kada je upisao fakultet u Novom Sadu ostao je veran našem košarkaškom klubu, u kome je naučio prve košarkaške korake i vremenom postao standardan prvotimac – rekli su u tom klubu u kojem će u Nemanjinu čast povući dres sa njegovim brojem.

Nemanja je iza sebe ostavio roditelje i sestru, a sahranjen je u istom danu kada i njegova devojka, Valjevka Irena Maksimović (20), studentkinja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, treća tragično nastradala u udesu koji se u utorak dogodio u mestu Draginje, na putu Šabac-Valjevo. Irena počiva u porodičnoj grobnici u Ražani kod Kosjerića, odakle je rodom njen otac.

Sve troje mladih poznavali su se još od srednjoškolskih dana u valjevskoj Tehničkoj školi, a Nemanja i Irena su bili u emotivnoj vezi. Kobnog dana sa Ognjenom su se vraćali iz Novog Sada u Valjevo, a nastradali su na licu mesta kada je “pežo 307” kojeg je vozio Nemanja prešao u drugu kolovoznu traku i direktno udario u kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca. U trenutku kada se dogodila saobraćajna nesreća, oko 15.30 časova, na području Draginja, bila je sumaglica, a kolovoz je bio tek malo vlažan. Takvi uslovi za vožnju, kako objašnjavaju izvori bliski istrazi nesreće, po svemu sudeći nisu doveli do udesa, pogotovo kada se uzme u obzir sama lokacija nesreće.

- Reč je o izlazu iz Draginja, nedaleko od autobuskog stajališta, na oko 100 metara u pravcu ka Valjevu. Kolovoz na tom delu je prav i obeležen isprekidanom linijom. Po iskazima svedoka, „pežo“ valjevskih tablica nikog nije preticao, nego je samo prešao u suprotnu traku, udario u prednji levi deo kamiona koji im je dolazio u susret, odbio se i sleteo u jarak – objašnjava naš izvor, dodajući da na strani kojom se kretao automobil nastradalih Valjevaca nema tragova kočenja.

Sam vozač kamiona, kako saznajemo, kočio je, ali s obzirom da se sve dogodilo u sekundi, nije imao mogućnost da izbegne sudar.

Autor: Blic

#Irena Maksimović

#Nemanja Aćimović

#Ognjen Pejić

#metalac