Vest je objavio FK Čukarički

Preminuo je fudbaler i trener Milan Bosanac u 47. godini života. Vest o smrti bivšeg fudbalera i trenera nekoliko naših klubova objavio je FK Čukarički, gde je Bosanac svojevremeno radio kao šef stručnog tima omladinaca tima sa Banovog brda.

- Sa velikim žaljenjem Vas obaveštavamo da je preminuo Milan Bosanac, fudbalski trener, u sezoni 2014/15 šef struke omladinaca Čukaričkog. Neka mu je večna slava - objavio je klub sa Banovog Brda na zvaničnoj Instagram stranici.

Od Bosanca se takođe oprotio i OFK Beograd, za koji je igrao kao fudbaler u sezoni 2000/01.

- OFK Beograd se sa žaljenjem oprašta od Milana Bosanca, nekadašnjeg igrača kluba. Milan je plavo-beli dres nosio u sezoni 1999/2000, i zabeležio 12 nastupa uz 1 postignut pogodak. Nakon završene igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Bio je neko ko poštuje OFK Beograd. Neka mu je večna slava - napisali su na svojoj Instagram stranici.

Tokom igračke karijere Milan Bosanac je nosio i dres grčkog Panilijakosa, Obilića, Voždovca, Radničkog iz Obrenovca kao i poljskog Gornika iz Polkovica. U trenerskoj karijeri je vodio prvi tim FK Rad, kao tener omladinaca Čukaričkog, BSK Borče, bio je pomoćni trener u Slobodi iz Tuzle, a poslednji posao bio mu je mesto šefa stručnog štaba Slobode iz Užica, gde je bio na meti svog igrača u nezapamćenom skandalu, kada je morao da se zaključa u svlačionici kada je sa njim fizički hteo da se obračuna tadašnji fudbaler Slobode Nemanja Knežević, koji je na stadion došao u pratnji nekoliko prijatelja. Ubrzo nakon toga je Bosanac odlučio da raskine saradnju sa Slobodom, a bez posla je ostao i fudbaler koji je dobio otkaz nakon incidenta.

Autor: Telegraf.rs

#Milan Bosanac

#Trener

#fudbaler