Jedanaest godina kasnije nema nikakvih informacija o Đorđu

Nestanak Đorđa Andrejića (13) u julu 2010. godine jedan je od najmisterioznijih događaja koji su se ikada desili u Srbiji, a sudbina dečaka, koji bi danas imao 24 godine, do danas nije poznata. Zbog smrti dečaka osuđena je, pa oslobođena njegova majka Marina Andrejić, koja je u pritvoru provela 703 dana.

Andrejićeva i njen sin Đorđe nestali su u ataru sela Majilovac pre 11 godina, kada su krenuli u baštu, a posle dva dana pojavila se samo Marina, sa povređenom nogom i bez sina. Pričala je da se dečak izgubio, a u policiji je priznala da ga je ubila motikom. Međutim, na suđenju je negirala zločin i optužila policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dete.

- Posle nekoliko meseci nađena je lobanja u šumi, ali nije dokazano da ona pripada malom Đorđu - podseća izvor.

Pred sudom je oslobođena zbog nedostatka dokaza, a onda je tužila državu i dobila milionsku odštetu za vreme provedeno u pritvoru. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu.

Advokat Srbislav Stojanović, koji je zastupao Andrejićku, za Kurir kaže da je i dalje u kontaktu sa svojom klijentkinjom.

- Ona se sa ćerkom preselila u Novi Pazar, tamo živi i i radi, ali se i dalje čujemo. Slučaj u Strazburu nije okončan. O nestanku malog Đorđa novih informacija nema - rekao nam je Stojanović.

Na društvenim mrežama Marina objavljuje svoje slike, ali i slike unučeta. Čini se da vodi uobičajeni život, a interesantno je da se preselila daleko od mesta na kom joj je sin nestao.

- Ćerka dugo nije pričala sa Marinom, ali su se izgleda pomirile i sada su, reklo bi se, u dobrim odnosima. Marina čuva unuče, a ćerka neretko kači slike sa majkom na koju neverovatno liči. U Majilovac se nije vraćala - rekao je izvor Kurira iz ovog sela.

Tragedije

Muž umro, rođaku ubio dečko Dejan Andrejić, Marinin suprug i otac nestalog Đorđa, umro je nekoliko meseci posle hapšenja supruge. U kući je ostala njegova majka, koja je i sama preminula. Poslednja tragedija ovu porodicu je zadesila kada je 2016. godine, Jelenu Andrejić, njihovu rođaku, ubio bivši dečko, policajac Dejan Stojiljković u Požarevcu.

Autor: Kurir

#Marina Andrejić

#UBISTVO

#nestanak

#Đorđe Andrejić