Crni pontijak star više od 20 godina nađen je u jezeru, a u njemu dva leša za koje se veruje da pripadaju netalim tinejdžerima.

Ronilac koji svoje snimke redovno objavljuje na Jutjubu otkrio je olupinu automobila na dnu jezera u Tenesiju. U olupini su bila dva leša za koja se veruje da pripadaju tinejdžerima, za kojima se tragalo više od dve decenije.

Džeremi Sajds (42) koji emituje snimke na Jutjub kanalu "Exploring the Nub" otkrio je krajem novembra sa svojim timom crnog "pontijaka" u kom su bila dva leša. Tela još uvek nisu identifikovana. Ipak, veruje se da su u pitanju dva tinejdžera Džeremi Bečtel (17) i Erin Foster (18). Tinejdžeri se od 2000. godine vode kao nestali.

Foto: IZVOR: FACEBOOK/THENUGGETMANN/PRINTSCREEN

Lokalni šerif je saopštio da se veruje da leševi pripadaju tinejdžerima, jer se boja i model pronađenog automobila poklapaju sa onim u kom su Erin i Džeremi poslednji put viđeni.

Koristeći sonar za skeniranje jutjuber je sa svojim timom pronašao automobil, a zatim su angažovani ronioci koji su izvukli automobil iz jezera. Forenzika je preuzela posmrtne ostatke, a sve do srede je tim prikupljao dokaze iz "pontijaka" starog 24 godine.

Foto: IZVOR: FACEBOOK/THENUGGETMANN/PRINTSCREEN

Ljudski ostaci poslati su u međuvremenu na DNK analizu, a pokušaće i da ih identifikuju pomoću otisaka zuba, prenosi Dejli Mejl.

Porodice Bečtel i Foster obaveštene su o pronalasku tela i automobila.

- Kada sam saznao osećao sam se kao da sam ga ponovo izgubio, Imali smo malo nade da je ipak živ - kazao je Džeremijev otac Ron.

Jutjuber je rekao da je na ideju o snimanju ovog videa došao jer je nestanak dva tinejdžera godinama mučio lokalce. Sajds je rekao da se radi o malom gradu, gde je dvoje tinejdžera nestalo i niko nije znao gde su otišli. Svi su ih poznavali. Kako je dodao, veliki broj policajaca koji radi u ovom gradu poznavao njih dvoje.

- Sjajan je osećaj znati da ste dali odgovore na mnoga pitanja tim ljudima. Meni je značilo, a znam da je i njima - istakao je Sajds.

Policija je godinama pronalazila različite tragove, ali tela dvoje tinejdžera nikada nisu pronađena.

- Dogodi se da neko jednostavno nestane i često nestane u svom automobilu. To je odmah znak i postoji velika šansa da je automobil upao u vodu - naglasio je Jutjuber ronilac.

Foto: IZVOR: FACEBOOK/THENUGGETMANN/PRINTSCREEN

Sajds na Jutjubu ima više od 138.000 pratilaca. On kači videe gde se vidi kako roni u rekama i jezerima tražeći izgubljene i ukradene predmete, kao i videe gde se vidi da čisti vodene tokove i pomaže porodicama koje sumnjaju da su im nestali najmiliji.

Pre nekoliko meseci, on je sa još jednim influenserom pronašao telo u potopljenom vozilu u Teksasu.

Sajds je početkom novembra takođe pronašao automobil koji je povezan sa nestankom jedne žene za kojom se tragalo od 2005. godine.

Autor: Mondo

#Džeremi Bečtel

#Džeremi Sajds

#Erin Foster

#Jezero

#leš

#nestali tinejdzeri