Žena koja je preživela pad sa velike visine rekla je da je zadavila dete i skočila jer je saznala da boluje od teške bolesti

Neimenovana žena (36), koja je skočila sa 4. sprata zgrade u ukrajinskom gradu Harkovu nakon što je u sredu zadavila svog dvogodišnjeg sina, objasnila je policiji zašto je ubila dete, a zatim pokušala da sebi oduzme život.

Žena koja je preživela pad sa velike visine rekla je da je zadavila dete i skočila jer je saznala da boluje od teške bolesti. Kako je rekla, nije videla drugi izlaz iz cele situacije, pošto je samohrana majka, pa se plašila da neće imati ko da brine o njenom sinu.

Tužilaštvo je saopštilo da žena nije imala istoriju psihijatrijskih bolesti i da je živela u stanu sa sinom i ocem (66).

Ukrajinski mediji pišu da je deda dece bio u stanu u trenutku tragedije, ali da nije čuo šta se dešava. Majka je optužena za ubistvo deteta, a ako bude osuđena, preti kazna do 15 godina zatvora.

Svetlana Gorbunova Ruban, zamenica gradonačelnika, rekla je da postoji sumnja da je počinila krivično delo u vezi sa drogom. Nikada nije bilo izveštaja o nasilju u ovoj porodici.

Kobnog dana majka je bebi zamotala bade-mantil oko vrata i zadavila ga. Nakon toga se bacila sa prozora stana na 4. spratu. Prema prvim informacijama, nakon pokušaja samoubistva, ona je neko vreme bila bez svesti, a potom se osvestila i pozvala policiju da je obavesti gde se nalazi i da je pre nekoliko sati ubila dvogodišnjeg sina.

Organi za sprovođenje zakona trenutno nemaju informacije o tačnoj dijagnozi. Sve što se zna o navodnoj neizlečivoj bolesti deteta je iz reči same žene. Trenutno je u bolnici i podvrgnuta je nekoliko operacija.

Autor: redportal.rs

#Harkov

#UBISTVO

#Ukrajina

#dete

#majka

#samoubistvo