Crni bilans na ulicama 😕

Devojka N.I. (22) iz okoline Niša, teško je povređena 6. decembra oko 22.20 č. na Sinđelićevom trgu u Nišu, kada je oborio autobus gradskog saobraćaja prevozničkog preduzeća Niš-ekspres kojim je upravljao vozač (17). Nezgoda se desila na pešačkom prelazu ispred Narodnog pozorišta, odakle je povređena devojka hitno transportovana u Klinički centar u Nišu.

Ona je zadobila teške telesne povrede ali je trenutno njeno stanje stabilno.

- Pacijentkinja ima ozbiljne povrede glave. Nije priključena na mašinu za disanje, diše svojim plućima Trenutno je hemodinamski stabilna i njeno stanje se budno prati. U toku dana biće ponovljena dijagnostika - kažu za Blic u KC Niš.

Ona je treći pešak koji je sinoć povređen u Nišu u udesima koji su se desili na pešačkim prelazima.

Kako je Blic pisao, na pešačkom prelazu kod Kineske robne kuće u Knjaževačkoj ulici, sinoć oko 19 časova teško je povređen N.M. (64) nakon što je na njega naleteo ford za čijim se upravljačem nalazila pedesetogodišnja Nišlijka. On je prebačen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra KC u Nišu, gde je utvrđeno da ima prelom butne kosti.

Nekoliko stotina metara dalje, skoro u isto vreme na prelazu kod pijace u Durlanu povređen je V.D. (38) kada ga je oborio pežo kojim je upravljao vozač star 19 godina. On je prebačen u KC Niš radi dijagnostike a nakon toga je transportovan u Vojnu bolnicu jer je vojni osiguranik.

Autor: Blic

#Saobraćaj

#nesreća

#pešački prelaz