U autobusu se nalazilo 53 putnika

- Istražitelji su u ostacima autobusa pronašli telo još jedne žrtve nesreće na auto-putu Struma u Bugarskoj, pa je broj poginulih i zvanično 45 - izjavio je danas zamenik glavnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Bugarske Borisav Safarov.

On je naveo da je reč o telu deteta, prenosi bugarski portal Novinite.

Prema njegovim rečima, danas je obavljena ponovna inspekcija ostataka vozila koji se nalaze u zaštićenom prostoru u Perniku. Kako je naveo, broj povređenih ostaje sedam, iako se prethodnih dana u medijima nagađalo da je preživela još jedna osoba.

- Na žalost, nema osmog preživelog - rekao je Safarov.

Na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj danas se zapalio autobus severnomakedonskih tablica. Načelnik odeljenja za bezbednost bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je 7 osoba sa opekotinama prebačeno kolima hitne pomoći u bolnicu Pirogov u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina. Ministarstvo je kasnije preciziralo da je poginulo 46 osoba i da su se u autobusu nalazila 53 putnika.

Severnomakedonska agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autor: Telegraf / Anita Marković

#Bugarska

#autobus

#autobus se zapalio