Poginuli su otac i njegova ćerka

U eksploziji u stambenoj zgradi u glavnom gradu Turske, Ankari, rano u petak poginule su 2 osobe, a 4 su povređene, potvrdile su lokalne vlasti, prenosi Anadolija.

Obraćajući se novinarima na mestu događaja u okrugu Kecioren, guverner Ankare Vasip Sahin rekao je da su u eksploziji, koja je uzrokovala urušavanje jednog dela zgrade, poginuli devojčica i njen otac.

- Nadamo se da niko nije pod ruševinama, ali istraga se nastavlja uz procenu svih mogućnosti. Nažalost, dobili smo informaciju da su stradali otac i malo dete jedne iračko-turkmenske porodice - rekao je Sahin.

Sahin je dodao da su u zgradi živeli dvoje turskih državljana, porodica iračkih Turkmena i jedna afganistanska porodica, koja u trenutku eksplozije nije bila kod kuće.

- U zgradi se nalazi i sistem prirodnog gasa i tečni naftni gas. Koji je uzrok eksplozije, biće utvrđeno tek nakon tehničkog pregleda - dodao je on.

Ministar zdravstva Turske Fahretin Koiča potvrdio je na Tviteru da je u eksploziji u Keciorenu poginula dvogodišnjakinja i njen 35-godišnji otac. Saznaje se da je u eksploziji poginuo Muhammed Kahtan, koji je pre 5 godina došao u Tursku i radio je kao automehaničar.

IZVOR: TW / @FethiyeTimes

pročitajte još

Nožem napao policajce

Autor: Anadolija

#Stambena zgrada

#ankara

#eksplozija