Ja nisam sklon kršenju zakona od kad sam se rodio... 🤣

Sud je ponedeljak su nepravosnažno na splitskom Županijskom sudu osudio Stjepana Ringvalda (49) iz Šibenika, Jerka Pirića (36) i Vladu Zolota (48), oba iz Omiša, zbog ubistva Karmelina Fistanića (38) početkom oktobra 2019.

Ringvald je kao direktni egzekutor osuđen na 19 godina, Pirić koji je, po svemu bio glavni planer, dobio je 18 godina, dok je Zolota koji je bio "back up" i koji je pratio kretanje žrtve kako bi dojavio to Ringvaldu dobio je 17 godina zatvora.

Na izricanju se nije pojavio Ringvald što je bilo i za očekivati obzirom da nije na to bio obvezan, a na zadnjem je ročištu glasno kritikovao sudsko veće na čelu sa sudijom Ivonom Rupić i neprestano je ponavljao da ne želi učestovati u kršenju zakona jer kako kaže: "Ja nisam sklon kršenju zakona od kad sam se rodio".

Pirić i Zolota mirno su, pod budnim okom pravosudnih policajaca, pratili izricanje presude i obrazloženje, a jedino je Pirić, kad su mu stavljali lisice na ruke na kraju suđenja viknuo sutdiji: "Nisam kriv, niste mi dali ni odbranu izneti".

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, osuđeni su se dogovorili da će usmrtiti Fistanića, što se i dogodilo 9. oktobra 2019. godine oko 13.55 č. Tako je Ringvald došao svojim renoom kanga tog dana na parkiralište kod splitskog groblja Lovrinac gde su ga čekali Pirić i Zolota. Sva su trojica seli u vozilo fiat doblo kojeg je vozio Zolota i otišli u Omiš. Došavši pred apartman u Zolotinom vlasništvu, iz auta izlaze Ringvald i Pirić i ulaze u apartman, a nedugo zatom Pirić izlazi i dolazi do Zolote koji je sjedio u autu te nešto pričaju. Zolota potom odlazi autom, a Pirić se vraća u apartman.

Autor: Slobodna Dalmacija

#UBISTVO

#split

#sud