Ne znate vi kakav je ovo bol, niko ne zna kakva su to deca bila... 😭

Porodice Zdravković i Stevanović od subote su zavijene u crno. Na putu za Vrbovsko kraj Besnog Foka u Beogradu zauvek su izgubili svoju decu Lolitu (22) i Strahinju (14), sestru i brata od tetke. Njihova odluka je da se zajedno i sahrane. Istraga ove teške saobraćajne nesreće je u toku, a prema našim informacijama, sada se veštači automobil u kojem su brat i sestra stradali, ali i svih DNK tragova iz njega.

- Tužilac je naredio da se iz vozila izuzmu svi DNK-a tragovi i da se uporede sa nastradalima. To je potrebno kako bi utvrdilo da li je Lolita bila za volanom, a na mestu suvozača Strahinja. Uzeti su uzorci sa volana, vozačevih vrata i menjača - objašnjava sagovornik Blica i dodaje da će se tada sa sigurnošću znati da su samo nih dvoje u trenutku nesreće bili u vozilu.

Kako je Blic pisao, Lolita je te subote 13. novembra zatražila od dečka automobil kako bi svog brata nakon provoda vratila kući. U jednom trenutku je, nezvanično, izgubila kontrolu nad vozilom i sleteli su u kanal.

- Majke su ih čekale da se vrate iz provoda. Kako ih dugo nije bilo pozvali su policiju i za njima je raspisana potraga. Kada je policija uočila vozilo u kanalu pozvali su u pomoć vatrogasce, ali i bager kako bi automobil izvukli - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Na teretenu su bila dva vatrogasna vozila sa devet vatrogasaca. Izvlačenje automobila trajalo je dva sata.

- Lolita je na sebi imala lančić sa priveskom, narukvicu, sat i brojanicu. Dok su Strahinju prepoznali po satu sa crnom narukvicom. Majka stradalog dečaka nakon dojave policije stigla je na mesto tragedije - dodaje sagovornik Blica.

Lola, iako starija šest godina, bila je veoma vezana za svog mlađeg rođaka. Objavljivala je i slike sa njim, sa zajedničkih druženja. Kako smo čuli, oboje su bili divna deca, veseli, nasmejani, puni života.

U petak uveče bili su zajedno na žurki sa još nekoliko prijatelja u stanu u Zemunu i pre ponoći su krenuli kući.

Sa njima su bili i Lolin dečko Slobodan Vuleta i jedna drugarica. Prvo je trebalo da odvezu Strahinju kući u Glogonj, gde mu se porodica iz Beograda privremeno preselila, ali izgleda da nisu pogodili odgovarajući put ili ih je navigacija usmerila drugim pravcem.

Kad su skrenuli za Vrbovsko, očigledno su shvatili da nisu na dobrom putu, pa su stali i tad su svi izašli iz automobila i šalili se dobro raspoloženi. Lola je onda rekla da ide sa bratom da se provoza automobilom, koji je inače bio Vuletin, a dečko i drugarica su ostali na putu. Kako je vreme prolazilo, a oni se nisu vraćali, niti javljali na telefon, krenuli su niz put da ih traže i pozvali su policiju.

Pronađeni su kasnije tokom noći u slupanom automobilu, koji je posle krivine sleteo u kanal pun vode.

DUPLA KRIVINA

Meštani Besnog Foka kažu da je u noći nesreće bila gusta magla, pa je moguće i da Lolita, koja je vozila, nije dobro videla put. Kažu još i da se tu često dešavaju saobraćajne nezgode, jer je u pitanju “dupla” krivina, pa se vozači zalete na pravcu i ne odreaguju dobro.

MAJKE U ŠOKU

- Ne znate vi kakav je ovo bol, niko ne zna kakva su to deca bila... Ovo je strašno... Neka ih svi ostave da počivaju u miru... Samo ne znam gde će duša onima koji sada pričaju ružne stvari o njima - gušeći se u suzama rekla je Danijela Stevanović prekjuče za Blic.

Ni Lolina majka i sestra, koje žive u Batajnici, kako smo saznali, nisu dobro. Tragedija ih je pogodila. Jedva pričaju i sa najbližima.

Autor: Blic

#Batajnica

#Vrbovsko

#ZEMUN

#Zdravković i Stevanović

#tragedija