Ivan Bekjarev preminuo u 74. godini života

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, a od njega se putem društvenih mreža oprostio kolega Saša Joksimović.

Bekjarev se borio sa opakim koronavirusom, a tačan uzrok smrti još nije poznat.

- Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao dragi profesore 1999. na Akademiji u 5tici.... Onaj vrisak ti se dopao, sećam se.... A trebalo je da radimo sad i predstavu... Trebalo je... Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve.... profesore... - napisao je Joskimović u potresnoj poruci na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Sasa Joksimovic (@sasajoksimovic_official)

IZVOR: IG / @sasajoksimovic_official

Prvu ulogu na filmu Ivan Bekjarev odigrao je 1967. godine, u filmu Bokseri idu u raj, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji Banjica (1984) i Stevice Kurčubića u TV seriji Bolji život (1987, 1990). Ivan Bekjarev je bio kandidat za narodnog poslanika. Dugi niz godina Bekjarev se bavio pedagoškim radom, kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK, gde je 2001. biran u zvanje vanrednog i 2006. u zvanje redovnog profesora. Njegovi studenti bili su: Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić.

Autor: Redportal.rs / pink.rs

#glumac

#ivan bekrajev

#preminuo