Otac se ljutio što je sin kasno došao kući

Protiv 38-godišnjaka iz Kaštela Opštinsko državno odvetništvo u Splitu traži osuđujuću presudu zbog vređanja i napada na oca kojeg je udario više puta šakom i rasekao mu slepoočnicu. Incident se dogodio početkom jula prošle godine u večernjim satima kada se 38-godišnjak pijan posvađao s ocem nakon čega ga je i napao. 

Muškarac (38) je oko 21č. je u porodičnoj kući u alkoholisanom stanju, nakon kraće verbalne prepirke, u nameri da svog oca telesno povredi udario 2 puta šakom u glavu. Usled udaraca napadnuti otac zadobio je krvne podlive slepoočne regije glave i podlive gornjeg i donjeg kapka desnog oka.

- Bio sam na plaži i na ručku te sam, prema mišljenju mog oca, prekasno došao kući. Konzumirao sam alkohol tog dana, a otac me počeo provocirati i govorio mi da će zvati policiju. To je mene uznemirilo pa sam ga nakon kraćeg verbalnog sukoba udario dok smo se nalazili u kuhinji. Jednostavno mi je "pukao film" usled provokacija - rekao je sin.

- Povređenom ocu je ušivena rana na predelu arkade s kojom je došao u Hitnu - izjavili su svedoci tokom postupka. 

Kako prenos Slobodna Dalmacija, tokom krivičnog postupka otac je iskoristio zakonsku privilegiju da ne mora da svedoči protiv sina koji je optužen za nanošenje telesne povrede bliskoj osobi. 

Autor: Slobodna Dalmacija

#Svađa

#porodica

#tuča