Udahnula je veliku količinu otrovnih isparenja koja su joj prouzrokovala astmatični napad

Naime, ona je udahnula veliku količinu otrovnih isparenja koja su joj prouzrokovala astmatični napad. Nakon četiri dana borbe u bolnici, njena pluća ipak nisu uspela da se oporave.

Lija Sijmor (34) 19. jula bila je u svojoj kući u Feltamu u zapadnom Londonu i čistila kupatilo. Ispostaviće se da je to bilo kobno po nju.

Silija, kako su je prijatelji zvali bila je tog dana u svojoj kući sa Piterom Seferijem koji je vlasnik autoperionice u kojoj je bila zaposlena. On je objasnio kako se tragedija odigrala.

- Nazvao sam je i rekao da sam u blizini njene kuće i da stižem za nekoliko minuta. Rekla je da ide da izriba kupatilo, a da će vrata ostaviti otključana. Čim sam ušao osetio sam jak miris. Sišla je dole i nekoliko minuta smo normalno razgovarali, kada je počela da se guši, rekla mi je da pozovem hitnu pomoć. Ubrzo se onesvestila, a ja sam pokušavao da joj pružim prvu pomoć - navodi on.

Hitno je smeštena u bolnicu, gde su lekari morali da je stave u indukovanu komu, ali četiri dana kasnije izgubila je bitku.

Njena majka, Džuli Felon rekla je kako su joj vatrogasci objasnili da mešanje izbeljivača i sredstva za čišćenje toaleta stvara opasan gas koji je izazvao astmatični napad, pa apeluje na druge ljude da ne pokušavaju tako nešto.

Ubrzo nakon tragedije, Piter je promenio ime firme u "Silijina autoperionica" u znak sećanja na nesrećnu devojku i prijateljstvo koje su izgradili tokom pet godina.

Autor: Srbija Danas

#Lija Sijamor

#London

#kupatilo