Nakon majke preminuo mu je i deda, pa je Srđan sa mlađom sestrom ostao da živi sa bakom 💔

Mladić Srđan Stojanović (19) u nedelju je preminuo nakon 4 dana boravka u bolnici i borbe sa koronom, a za njegovom tužnom sudbinom plače celi region. Srđan je odrastao u banjalučkom naselju Šeher sa bakom i mlađom sestrom.

Srđan je i ranije imao zdravstvenih problema povezanih sa srcem, a korona je bila dodatni faktor koji mu je i odnio život. On i njegova maloletna sestra pre nekoliko godina ostali su bez roditelja i živeli su sa bakom, kojoj je Srđan predstavljao jedinu nadu.

- Otac mu se ubio kada je bio 6. razred. Bio je policajac, odvojio se u prostoriji i ubio se u privatnoj prostoriji. Malo posle toga umrla mu je majka od srca, a potom i deda. Ostali su samo on i mlađa sestra, sa bakom.

Nažalost, i baka i sestra takođe imaju COVID-19. Baka se trenutno nalazi u bolnici, a sestra sa kojom su njegovi drugovi u kontaktu je smeštena kod tetke, prenosi portal Banjaluka.

- Baka je živela za njega. On je bio jedina nada i glava kuće posle svega što se desilo tokom proteklih godina - pričaju njegovi drugovi za banjalučke medije.

Srđanov drug je u potresnoj ispovesti ispričao da se mladić borio kao lav. Radio je sve moguće poslove, od građevine preko poljoprivrede, a od skoro je počeo da se sprema kako bi postao policajac kao njegov pokojni otac. Nažalost, sudbina nije dozvolila da se to desi.

Kako bi im na neki način pomogli, postavili su kutije u nekoliko ugostiteljskih objekata u okolini i na mestima gđe su sa Srđanom provodili vreme, te pozivaju sve Banjalučane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Kutije su postavljene u sledećim lokalima:

Caffe bar NEST (Čaire), Caffe bar MIG (Hisete), Caffe bar HISETA (Hisete), Diskont pića RADIĆ (Šeher), Caffe bar ČETVORKA (Šeher), Caffe bar TEMA (Karanovac), Caffe bar IMPERIA (Karanovac), Caffe bar ARA (Karanovac), Caffe bar TIFFANY (Memići), Caffe bar LIBERO (Javorani)

Prijatelji preminulog mladića jednom ističu i pozivaju sve Banjalučane da pomognu, jer taj novac će mnogo značiti Srđanovoj baki i sestri i na neki način, bar za početak, olakšati im još jednu tešku životnu situaciju koja ih je snašla.

Autor: Banjaluka

#Srđan Stojanović

#koronavirus

#majka

#otac

#tragedija