Nakon stravičnog zločina, dečak je otrčao kući, gde je pokušao da spali odeću i rukavice koje je nosio, kao i da sakrije nož

Marsel Grušk (15), koji se tereti za brutalno ubistvo svog druga (12) u jednoj šumi u Linkonširu, osuđen je danas na minimum 16 godina zatvora.

Grušk se tereti da je 12. decembra prošle godine svog druga Robertsa Bunkisa namamio u šumu, a potom mu zadao više od 70 uboda nožem, nakon čega je pokušao da ga obezglavi.

Osuđeni dečak je priznao ubistvo iz nehata, prenosi Telegraf.

Grušk je na suđenju tvrdio da je Roberts kobnog dana poneo nož sa sobom u šumu, te da je on izgubio kontrolu kada je Bunkis pokušao da ga ubode. Međutim, sud nije uvažio njegovu odbranu i u presudi stoji da je ubistvo motivisano ljutnjom.

- Kada ste se susreli u šumi, Roberts je bio nenaoružan i nesvestan šta ga čeka. Ti si došao sa velikim nožem i rukavicama, sa namerom da mu naneseš bar teške telesne povrede - istakao je sudija.

Ubijeni mališan bio je rodom iz Letonije i odgajao ga je samohrani otac. Dečak je pronađen dan nakon ubistva, a britanski mediji pišu da mu je vrh oštrice noža ostao zariven u lobanji. Navodno je Grušk pokušao da mu odseče i desnu šaku.

Ubica je prethodno tvrdio da se sa Robertsom sastao kako bi mu dao drogu koju je maloletnik potom trebalo da proda, ali da je došlo do svađe kada mu Roberts nije dao 50 funti koje je trebalo. Tvrdio je da je Roberts tada potegao nož na njega, zbog čega je izgubio kontrolu i napao ga u samoodbrani.

Grušk je rekao da se seća da mu je jednom zabo nož u vrat, ali da se ne seća da ga je izbo čak 70 puta. Nakon stravičnog zločina, osuđeni dečak je otrčao kući, gde je pokušao da spali odeću i rukavice koje je nosio, kao i da sakrije nož.

Policija je prilikom pretresa Gruškove kuće pronašla nož ispod saksije i na njemu krv ubijenog dečaka. Takođe, pronađeni su i delovi spaljene dukserice, a u džepu su bile gumene rukavice.

Autor: Telegraf

#Dečak izbo druga

#zadao više od 70 uboda nožem