Beba je sa teškim telesnim povredama primljena u Dečiju bolnicu u Tiršovoj

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Rašidu B. (29) zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao jednogodišnjeg pastorka S. R.

Naime, beba je sa teškim telesnim povredama primljena u Dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici. Dečak ima prelom obe ramene kosti, prelom leve butne kosti i prelom obe potkolenice, ali njegovo stanje je stabilno, piše Blic.

Tokom istrage saslušana je majka dečaka Sandra M. koja je rekla da u trenutku kada je dečak dobio povrede nije bila u kući, a njen nevenčani suprug, koji je osumnjičen za zverski napad na bebu, se branio tvrdeći da "dečaka nije ni pipnuo".

Na saslušanju Rašid je izjavio da nije nikada udario dete i da mu je kobne večeri samo dao cuclu jer je plakao, te da je bebu ljuljao u nosiljci i da nije ni primetio da je krvavo dok majka deteta nije upalila svetlo.

- Ja dete nisam ni pipnuo, nisam ga udario niti gurnuo i ne mogu da objasnim odakle ove povrede detetu - rekao je navodno na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu očuh osumnjičen za nasilje u porodici, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Ipak, kako se saznaje, istražitelji nisu poverovali u njegovu priču.

- Mališan je zadobilo povrede koje mu se mogu naneti samo batinama. Sumnjamo da ga je očuh tukao dok dete nije onesposobio - objašnjava naš izvor.

Ujedno, istražitelji sumnjaju i da je beba bila žrtva nasilja i pre brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedelje. Naime, prema pisanju Kurira, detetu su otkrivene i druge brojne povrede po telu za koje se veruje da su nastale ranije.

- Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vreme sam u kući sa dečakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga pretukao do te mere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrede po telu, za koje se veruje da su nastale ranije - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, jezivo nasilje nad detetom najverovatnije se dogodilo prethodne večeri, kada je majka dečaka otišla na kratko kod rođaka i ostavila ga nasamo sa očuhom. Kada se vratila kući, navodno je zatekla dete koje je imalo krv na usnama i odeći i podlive po licu. Međutim, te večeri dete nisu odveli kod lekara, već tek sutradan.

- Šta se dešavalo u četiri zida, biće utvrđeno istragom. Na saslušanju u tužilaštvu, Rašid B. je negirao izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici, tvrdeći da on dete nije tukao, odnosno da ga nije ni pipnuo i da ne zna odakle dečaku prelomi ruku i nogu - otkriva izvor.

pročitajte još

U Srbiji POSKUPEO HLEB!

Autor: novosti.rs

#beba

#bolnica

#nasilje

#sud