Izbo oca nožem u štali

Kako se navodi, sin Salomon Magda, iz Stare Ečke, sproveden je u okružni zatvor nakon što je ubio svog oca Jovana Magdu.

Salomon je mirno i hladnokrvo pričao policiji o motivima kojima se rukovodio da izvrši ovaj težak zločin. Kako navodi, nije to učinio zato što mu otac nije da novac od prodaje prasića, već jer mu otac nije dao onoliko koliko mu je pripadalo.

Kako navodi, sa ocem je bio duže vremena u zavadi i da ga je u nekoliko mahova hteo ubiti. Kaže da ne zna ni sam zašto to nije učinio ranije.

Zločin se odigrao nakon što je sa ocem bio u opštini Torak gde su prodali veliki broj svinja za veću svotu novca. Pri povratku u Staru Ečku, Salomon je odveo oca kući. Tu je izneo rakiju i počeo da pije i ponudio je i ocu takođe. Tom prilikom tražio je od oca da mu da nešto novca, ali je on dao daleko manje od očekivane sume.

U tom trenu starac je počeo da broji novac na stolu, Salomon je iznenada skočio dograbio novac i iscepao ga.

Otac je otišao kući, a sin ostao da sedi i da smišlja kako da ga ubije. Odlučio se za veliki kuhinjski nož.

Zatekao je oca kako hrabi krave i, kako sam navodi, uzviknuo:

SAD ĆEŠ UMRETI!

U tom trenu je starac počeo da beži, međutim Salomon ge je brzo stigao i ubo tri puta u stomak i jednom u grudi. Otac je na mestu ostao mrtav.

Nakon toga u svojoj izjavi svedoči da je odmah posle toga otišao u kafanu gde je uzeo čitavo bure piva i častio sve goste. Nakon čega je, sa trubačima, prošao kroz celo selo dok ga žandarmerija nije uhapsila.

Nad telom preminulog izvršena je i obdukcija.

Preminuli Jovan Magda posedovao je 18 hektara oranica, a sin ubica 10 hektara. I kako se navodi otac je bio poznat kao vrlo štedljiv i organizovan čovek, dok mu je sin bio raspikuća i pijanica - kaže Vreme iz 1935.

Foto: Facebook.com/Pisalo je u novinama

IZVOR: FB / Pisalo je u novinama

Autor: redportal.rs

#Pijan

#Ubio oca

#kafana

#novac

#nožem

#slavlje

#svinje

#trubači