U alkoholisanom stanju popeo se na službeno policijsko vozilo i stojeći na vozilu je glasno vikao i skakao po krovu vozila.

Kaznu od 1 godinu i 5 meseci zatvora od splitskog Opštinskog suda zatražilo je Opštinsko državno odvetništvo​ u Splitu. U optužnici koju su zbog napada i teškog povređivanja policajke II. Policijske stanice​ podigli protiv Valentina P.D. (22) studenta iz francuskoga grada Bordoa.

Okrivljeni se tereti ga da je 16. avgusta 2021. oko 1.45 č. u Pojišanskoj ulici divljao ispred zgrade II. Policijske postaje Split. Pijani Francuz, po optužnici, u alkoholisanom stanju popeo se na službeno policijsko vozilo i stojeći na vozilu je glasno vikao i skakao po krovu vozila. U trenutku kada je do vozila došla policijska službenica M.B. koja se legitimisala službenom značkom kao policajac i upozorila ga da siđe s policijskog vozila, on se oglušio nastavioje dalje da viče ne mareći za nju.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, policajki tada u pomoć priskače kolega I.P. koji nasilnog stranca hvata rukama s leđa oko struka i svladava ga. Službenici je u "borbi" slomljen prst leve šake što je okarakterisano kao teška telesna povreda, a Francuz je završio u istražnom zatvoru u kojem je proveo 15 dana. Pušten je nakon što je uplaćeno određea grancija od čak 300 hiljada kuna.

Autor: Slobodna Dalmacija

#francuz

#pijanstvo

#split