Ubio najbolju prijateljicu

Milioner Robert Durst osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Suzan Berman u njenoj kući u Los Anđelesu 2000. godine. 

Durst (78), član jedne od najbogatijih njujorških porodica, slučajno je priznao 3 stara slučaja nerazrešenih ubistava tokom snimanja dokumentarnog filma HBO-a iz 2015. godine, tako što je dok je još nosio mikrofon nakon intervjua snimljen kako u toaletu sam sebi mrmlja u bradu "Što sam učinio? Ubio sam ih sve".

Tužitelji su Dursta, opisali kao bogatog i "narcisoidnog psihopatu", a optužen je da je ubio Bermanovu metkom u glavu kako bi prikrio nestanak svoje žene Ketlin, u Njujorku 1982. godine. Durstu se sudi samo da je ubio Bermanovu u njenoj kući u Kaliforniji, a sumnjiči se i za ubistva supruge i bivšeg komšije koja su se dogodila u poslednjih 39 godina.

Iako je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentkinje medicine, protiv njega za ovo delo nikad nije podignuta optužnica.

Tužioci tvrde da je on ubio suprugu, a da je 18 godina kasnije odlučio da ubije Berman jer je otkrila drugima da mu je pomagala da prikrije taj zločin. Tokom suđenja Durst je povezan i ubistvom suseda Morisa Bleka u Teksasu 2001.

Durst je u tom slučaju oslobođen optužbe za ubistvo, iako je priznao da je raskomadao Bleka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.

Unuk osnivača jedne od vodećih kompanija za nekretnine u Njujorku, uhapšen je dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gde je bio prijavljen pod lažnim imenom, samo nekoliko sati pre emitovanja poslednje epizode dokumentarca HBO, bez kojeg, po rečima tužioca ne bi bilo ni osuđujuće presude.

Autor: redportal.rs

#UBISTVO

#milioner

#slučajnost