Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrana ulaska u Crnu Goru, iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva večeras je uhapšeno nekoliko službenika Uprave policije, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine.

Nalog za hapšenje, prema informacijama Vijesti, izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Radeta Miloševića.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrana ulaska u Crnu Goru, iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru doneo odluku da se Belivuku skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP poručivši da Kolegijum MUP nije doneo tu odluku poručivši da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020, i da su to jedino mogli uraditi bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću donio menadžment Uprave policije.

Autor: Blic

#klan

#marko miljković

#veljko belivuk