Porodica u strahu

U Svilojevu je sinoć bačena bomba na kuću porodice Preradović koja se bavi mlekarstvom. Svi članovi porodice su u strahu, meštani mirnog sela u šoku, jer se ne pamti da se ovako nešto desilo u ovom mestu nadomak Apatina. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela.

U dvorište porodične kuće porodice Preradović u Svilojevu, u čijem se sklopu nalazi Eko-mlekara sinoć je bačena bomba. Od siline eksplozije oštećena su stakla na vratima i prozorima, geleri su izbušili kamion, a na sreću niko od ukućana nije nastradao, kaže Vlatko Preradović.

- Otac i majka su jedva ostali živi od stresa koji smo pretpreli, jer sa njima i svojom porodicom živim u istom domaćinstvu. Kuća i mlekara su spojeni. Hitna pomoć im je svima ukazala pomoć, jer su bili u potpunom šoku, a eksplozija je bila baš glasna, osetili smo jak potres, užas, ne znam šta da kažem - priča Vlatko Preradović.

Eksplozivna naprava je napravila štetu od oko 7.000 evra, procenjuje Preradović.

- Jedva sam osposobio kamion da mogu voziti mleko, jer ako ne vozim mleko mogu samo da zatvorim firmu, jer nemam sa čime da radim, a od toga svi živimo. Nama je uništena egzistencija, uništena nam je naša psiha, imamo strah...šta da kažem...

Vlatko dodaje da su policiji ranije prijavili da su dobijali anonimne pretnje i ističe da je noćas pukom srećom ostao živ.

- Pre nego što je bačena bomba, mislim da je kašikara, otišao sam u drugu prostoriju, a tada sam čuo jak prasak, svi smo se jako potresli..

Porodica Preradović godinama se bavi otkupom mleka i proizvodnjom sira i drugih mlečnih proizvoda. Policija se i večeras nalazi ispred njihove kuće i radi se intenzivno na rasvetljavanju motiva i pronalaženju napadača.

Autor: Blic / redportal.rs

#apatin

#bomba

#kuća

#napad