Unuk i deda se jesu ponekad svađali, ali nikad nije došlo do tuče 😏

Dečak Danijel A. (14) iz mahale Kaluđerovo kod Babušnice uhašen je u subotu nakon što je nasmrt pretukao svog dedu po majci Sretena A. (69). Danijel je posle banalne svađe sa dedom oko poljoprivredne mašine u dvorištu zgrabio čekić i smrskao mu lobanju. Sve se desilo naočigled Danijelove majke Svetlane koja je gledala kako joj sin ubija oca.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je uhapšen odmah posle zločina a sudija za maloletnike odredio mu je pritvor do 30 dana. Tužilac je prethodno saslušao dečaka, koji nije želeo da priča o detaljima ubistva. Naložena je istraga i obdukcija tela, a ključni iskaz će, po svemu sudeći, dati Svetlana, koja je jedini svedok porodične tragedije.

Danijelova majka je i dalje u šoku i juče nije imala snage da priča o zločinu. Njena sestra Lela kratko je ispričala da je sve počelo sa bezazlenom porodičnom svađom, ali da niko nije mogao ni da nasluti tragičan epilog.

- Moj otac Sreten i njegov unuk Danijel i ranije su se svađali oko nekih gluposti, ali bi se uvek pomirili. Čula sam da je u subotu izbila svađa oko neke poljoprivredne našina, ali ne znam detalje... Možda je Sreten nasrnuo na Danijela, pa je ovaj u afektu potegao čekić i eto nesreće. Došla sam iz Italije da posetim rodbinu, a sad spremam sahranu - priča očajna Lela.

Komšije su takođe u šoku jer, kako su istakli, Danijel i njegov deda se jesu česti prepirali, ali nikad ranije nije bilo tuče.

- Sreten je bio dobro poznat u našoj mahali, svirao je saksofon i zvali smo ga Legenda. I njegov unuk Danijel, kog smo svi zvali Dača, nije bio loše dete... Završio je osnovnu školu, upisao srednju tehničku... Pomagao je majci u kući - kaže komšinica.

Drugi komšija dodaje da je kobnog dana video Danijel prošao je na bicikli kada je prošao pored naše kuće.

Autor: Blic

#UBISTVO

#deda

#unuk