Umesto da ga odvedu na lečenje, nad njim se ritualno molili

Roditelji 15-godišnjeg dečaka koji je u sredu preminuo u pulskoj bolnici, inače članovi sekte Hare Krišna, pritvoreni su zbog zanemarivanja, a danas će biti sprovedeni na ispitivanje u Državno tužilaštvo

Kako Index.hr nezvanično saznaje, reč je o učeniku pulske gimnazije koji je u poslednja tri meseca znatno oslabio, izgubio kilograme, ali ga roditelji bez obzira na sve to nisu odveli kod lekara sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo.

Policija je danas objavila da je pokrenula kriminalnu istragu i utvrdila osnovanu sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili krivično delo povreda detetovih prava.

Policija je 29. septembra dobila dojavu iz pulske bolnice da je u poslepodnevnim satima dete preminulo.

Policijski službenici utvrdili su da su roditelji dečaka grubo povredili detetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzrokovali smrt deteta, saopštila je PU Istarska.

Kako se navodi, unazad tri meseca detetu se pogoršalo zdravstveno stanje, a roditelji ga nisu odveli lekaru, a nakon što mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. septembra, oni su tek dva dana kasnije zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dete prevezeno u pulsku bolnicu, gde je, nažalost, preminulo.

Jutarnji list piše da su neslužbeno saznali da roditelji deteta nisu pokazivali nikakav interes što se događa s njim, već su se nad njim molili, kao i da su deo sekte Hare Krišna.

Navodi se i da ovo nije prvi smrtni slučaj deteta u ovoj porodici, pre dve godine udavilo im se jedno dete na području Križevačko-koprivničke županije, a radilo se o nesretnom slučaju, pa je Centar za socijalni rad roditeljima koji su privedeni oduzeo troje maloletne dece koji su sada pod privremenim starateljstvom.

Autor: informer.rs

#dete

#sektaši

#svoje

#ubili