Uz druge bolesti, ove dobre i vredne ljude, stigao je i koronavirus.

U Opštoj bolnici u Loznici, u jednom danu, u utorak, umrli su Vinka (81) i Mladen Blagojević (75), supružnici iz obližnjeg sela Runjana, koji su, uz epidemiološke mere, sahranjeni na mesnom groblju.

Uz druge bolesti, ove dobre i vredne ljude, stigao je i koronavirus. I to smrtonosno!

Mladen je imao srčane, a Vinka višegodišnje tegobe sa dijabetesom i astmom, pišu Novosti.

Živeli su u slozi i ljubavi skoro pola veka, 50 godina.

Vinka je rodom iz sela Stupnice iz čuvene familije Milovanović, došla je u Runjane, udala se i proživela život. Vinka je imala još jednu sestru i petoro braće, a Mladen dva brata i četiri sestre.

- Nisu imali dece, ali su se ponašali kao da ih imaju punu kuću, jer su vredno i neumorno na njivi i u kući, a Mladen je bio zaposlen kao portir u nekadašnjoj SDK - pričaju komšije.

- Bili su jako vezani za djecu jednog od Mladenove braće, ali su i svu drugu djecu iz familije i komšiluka voljeli i oni njih - dodaju oni.

Ratko Petrović, koji održava mesno groblje kaže, da nema slučaja da su u selu sahranjeni muž i žena koji su umrli u jednom danu.

Žale ih, ne samo najbliži srodnici, i sela Stupnica i Runjani, već čitav Jadar, jer je njihova kapija na dvorištu bila uvijek širom otvorena za svakog dobronamjernog čoveka.

Autor: Novosti

#Jadar

#Mladen Blagojević

#Vinka Blagojević

#koronavirus