Dečak pobegao u kafić pun ljudi

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru je 24. septembra nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog sumnje da su počinili krivično delo lišavanja slobode maloletnog lica.

Okrivljenima se stavlja na teret da su 18. jula u jednom mestu pored Zadra, dok je muškarac upravljao kombijem, uočili dete koje je hodalo uz ivicu puta, pa su zajedno i uz prethodni dogovor sa još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca pokušali da detetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, objavilo je Opšinsko državno tužilaštvo.

Žena je dete, prema optužnici, upitala treba li mu prevoz, kako bi ga namamila u vozilo, ali kad je dete odmahnulo rukom, muškarac je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz ivicu puta i zajedno sa ženom sačekao da im se dete približi, piše Index, a prenosi Telegraf.

Kada je dete ponovo ženi odgovorilo kako mu ne treba prevoz, muškarac je, zajedno sa još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio zadnja vrata kombija i s ciljem da uhvate dete počeli su da trče za njime, ali kako se dete dalo u beg i došlo do kafića u kom su bili ljudi, tako su okrivljeni odustali od svoje namere i udaljili se vozilom.

U optužnici je predloženo da im se produži pritvor zbog opasnosti da bi ponovo mogli da počine isto delo.

Autor: telegraf.rs

#dete

#otmica