Vozač automobila predat policiji

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 11č. sati dogodila na lokalnom putu Tribunj-Ivinje, smrtno su stradale 2 osobe, biciklisti, slovački državljani.' - izvestili su iz PU Šibeničko–kninske u subotu ujutru.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada nemački državljanin (69) upravljajući osobnim automobilom bmw nemačkih registarskih oznaka, krećući se lokalnim putem od Tribunja prema Ivinju, nije prilagodio brzinu kretanja automobila osobinama i stanju ceste (nepregledan krivina ulevo, kolovoz mokar od kiše koja je padala u trenutku saobraćajne nesreće) te gustoći saobraćaja, usled čega gubi nadzor nad vozilom i u zanošenju prelazi na prometnu traku namenjenu za vozila iz suprotnog smera.

Zbog izgubljenog nadzora udara u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao slovački državljanin od kojeg udara se automobil odbio u obližnji zid i zatim u rotiranju udara drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala slovačka državljanka(71).

Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti zid gdje se i zaustavio. Povređeni biciklisti su prevezeni u Opštu bolnicu Šibenik gde im je pružana lekarska pomoć, ali zbog težine zadobijenih povreda su preminuli.

Vozač bmw je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Opštinskom državnom odvetniku u Šibeniku predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibeničko-kninske.

Autor: Šibenski.com

#Hrvatska

#Saobraćaj

#nesreća