Ubica je hteo žrtvi da pokaže kuću

Zaječarac Slobodan Stanojev (60) mučki je ubijen 1. septembra u ataru obližnjeg sela Borovac, a zatim je njegovo telo bačeno ispod mosta Belog Timoka u tom selu i prekriveno slamom i granjem.

Obdukcija je pokazala da je ubistvo izvršeno oštrim predmetom, najverovatnije nožem, i to sa više od 40 uboda po celom telu.

Zaječarac Branislav Ristić (38) je osumnjičen za ovo ubistvo. On se na saslušanju branio ćutanjem, a Više javno tužilaštvo mu je odredilo pritvor do 30 dana, tako da se on sada nalazi iza rešetaka.

Motiv ubistva je bio novac.

Kako Blic saznaje, prema dosadašnjim informacijama, očigledno je da je osumnjičeni Ristić dugovao novac Stanojevu. Njih dvojica su tog kobnog dana viđeni kako kolima odlaze u selo Borovac. U Borovcu uhapšeni Ristić ima kuću, a razlog zbog čega su njih dvojica krenuli tamo za sada je nepoznat - saznajemo nezvanično od nadležnih.

U Zaječaru meštani govore kako je Ristić na ime duga želeo da Stanojevu umesto novca da svoju kuću u Borovcu, pa su otišli tamo zajedno da bi krvnički ubijen Stanojev video da li mu odgovara ta kuća.

Autor: Blic

#Hronika

#UBISTVO

#blic