Sve je moglo biti sprečeno da su roditelji hteli da svedoče protiv sina kog su više puta prijavljivali za nasilje u porodici...

Đorđe Boldoranov (68), kojeg je sin Aleksandar (32) ubio pre nekoliko dana u naselju Slavko Zlatanović u Leskovcu, sahranjen je juče.

Ova tragedija potresla je meštane pomenutog naselja, a iz Centra za socijalni rad u pomenutom gradu kažu da je sve moglo biti sprečeno da su roditelji hteli da svedoče protiv sina kog su više puta prijavljivali za nasilje u porodici...

Predrag Momčilović, direktor CZSR, kaže da je porodica Aleksandra Boldoranova više puta prijavljivala nasilje koje je on vršio nad ocem, majkom i rođenim bratom.

- Prva prijava podneta je u decembru 2018. godine, a poslednja krajem prošle ili početkom ove godine. Međutim, nijedna nije dobila epilog zbog toga što su roditelji i brat odustajali od svedočenja - rekao je Momčilović.

On je kazao da su posle svake prijave njihovi socijalni radnici odlazili u kuću Boldoranova da se uvere u situaciju, ali i da istovremeno ubede roditelje da ne odustaju od svedočenja.

- Naši službenici su ih bukvalno molili da ne odustaju od svedočenja i ukazivali na to da sve može da se završi loše, ali su oni, kao i svi bolećivi roditelji, ostajali pri tome da ipak neće svedočiti. Sve prijave koje smo podneli zavedene su kod tužilaštva, ali je postupak obustavljen jer su žrtve odbijale svedočenje - priča Momčilović.

Inače, Aleksandar je radio kao majstor u Češkoj. Posle njegovog povratka stvari su se pogoršale. Vratio se u Srbiju kada je počela epidemija korona virusa. Tada je njegovo iživljavanje, kako se nezvanično saznaje, postalo gore nego što je bilo pre.

Boldoranov (32) je sekirom ubio svog oca Đorđa (68) u petak oko 17 časova.

Komšije kažu da su u to vreme najpre čule svađu, a potom udarac tupim predmetom i vrisak ženskog glasa.

Zločin nakon svađe

U Policijskoj upravi u Leskovcu nisu dali saopštenje niti bilo koju zvaničnu informaciju, ali je tada nezvanično saznao da je tragedija usledila nakon svađe oca i sina.

- Oni su se svađali u dvorištu oko nečega, otac je bio veoma besan pa je sina gađao ciglom. Međutim, ovaj se okrenuo, zgrabio sekiru koja je bila na dva metra od njega, zamahnuo i udario ga u glavu - ispričao je pouzdani izvor.

Dodao je da je na mestu zločina zatečen stravičan prizor. Đorđe je bio u lokvi krvi sa razbijenom glavom. Njegova žena i drugi sin su ridali nad njim, a ubica je malo dalje sedeo i držao svoju glavu u rukama, kazao je naš izvor.

Ekipa Hitne pomoći je pozvana, ali je lekar je mogao samo da konstatuje smrt.

"Govorili su da je bio izuzetno nasilan..."

Inače, reč je o četvoročlanoj porodici odnosno o roditeljima i dvojici sinova, koja se nedavno doselila u ovaj izuzetno siromašan kraj Leskovca.

Prema navodima komšija, to nije prvi slučaj svađe.

Otac i majka su sa ovim sinom uvek imali problema. Često bi se svađali i često bi zvali policiju, a nama govorili da je bio izuzetno nasilan - rekla je jedna od komšinica porodice.

Autor: Blic

#Leskovac

#UBISTVO

#brutalno ubistvo

#nasilje u porodici