Već je bio osuđivan zbog razbojništva

Istražni sudija splitskog Županijskog suda Mlađan Prvan u nedelju je odredio pritvor za Sašu Zečevića (41), rodom iz Užica, koji se Interpolovom poternicom i evropskim nalogom za hapšenje tereti za tešku oružanu pljačku zlatare u Nemačkoj za šta je po tamošnjem zakonu propisana kazna do 15 godina zatvora.

Sumnja se da se radi o jednom od članova zloglasne nadaleko poznate pljačkaške bande Pink Panter” od koje je svojevremeno strepela cela Evropa. Zečević je, saznaje Slobodna Dalmacija, već bio osuđivan zbog razbojništva.

Kako se neslužbeno saznaje, Zečević je uhvaćen jer ga nemačko pravosuđe traži zbog sumnje da je početkom januara 2006. u bavarskom gradu Kemptenu ujutro oko 11 č. ušao u zlataru Miler zajedno s još jednim nepoznatim pratiocem. Iznenadivši prodavače uperili su u njih pištolje, a onda je jedan od razbojnika čekićem porazbijao staklene izloge odakle je u torbe potrpao skupocene satove u vrednosti od oko 200 hiljada evra!

Zečevića su uhvatili policajci na graničnom prelazu Vinjani Gornji kod Imotskog nakon što je na granicu iz Bosne i Hercegovine došao u subotu u automobilu marke "suzuki" beogradskih registarskih oznaka.

Autor: Objektiv / Blic

#Hrvatska

#hapšenje

#pink panter