Prilikom nesreće u Zemun Polju život je izgubila S. A. (13), a svi putnici u automobilu, većinom maloletnicinsu, povređeni su

- Udario je najpre u betonski stub, pa u drvo, toliko jako da je svu koru ogulio pa su od siline udarca poleteli prema banderi i polomili je - rekao je ekipi Blica uznemireni komšija koji živi samo desetak metara od mesta fatalne nesreće u Kurirskoj ulici, u Zemun.

Saobraćajna nesreća koja se desila sinoć u Zemun Polju, i prilikom koje je život izgubila S. A (13), a svi putnici u automobilu, većinom maloletnici povređeni, u crno je zavila porodice Arnautović i Jovanović.

Roditelji S. A. skrhani od bola, ne mogu da veruju da je nema dok roditelji Ivana J. (16) koji je vozio kobne večeri, za sve krive zeta koji je maloletniku dao u ruke ključeve kola iako Ivan nije imao dozvolu i bio je u alkoholisanom stanju.

Na licu mesta, tragovi od sinoć svedoče o žestini sudara. Pravo je čudo da tragični bilans te noći nije bio još i veći.

Krhotine, krv i polomljena bandera

Mesto nesreće daje dobar uvid u strahotu koja se desila sinoć. Visoka trava pored puta, kroz koju je sa pežom" prošao Ivan J, kao da je ošišana.

Pored puta su krhotine automobila, na kojima se još uvek nalaze kapi krvi, lične stvari putnika i polomljena bandera.

Drvo o koje su udarili, potpuno je oguljene kore na donjem delu.

Komšija koji živi nedaleko odatle kaže da od stresa ne može da spava.

- Udario je najpre u betonski stub, pa u drvo, pa u banderu. Toliko je to bilo žestoko da je ostavio trag od puta sve do ovde - kaže on.

On kaže da je on dugo godina radio u Lasti i da mu je jasno šta se desilo.

- Čuo sam da taj mali nije imao vozačku. Verujte mi, kad nemate iskustvo, onda ne vozite vi nego auto vozi vas. On je držao volan i išao kako kola idu.

Komšija kaže da je decu koja su povređena viđao u kraju.

- Oni su tu, iz kraja, dolazili su ovde na česmu. Strašno je to što se desilo.

Ipak, on upozorava da se tu često dešavaju nesreće.

- Kada se to desilo nisu se mnogi ovde uznemirili. Ovde se to često dešava, ali ne ovako tragično kao ovaj put.

Samo dve godine su je delile od završetka škole

Otac nastradale S.A, Zoran Arnautović, jedva govori od bola. On i žena su okruženi gomilom rođaka i prijatelja koji pokušavaju da ih nekako uteše.

- Bili smo kod kumova, nosili im jabuke, kakav je običaj. Nisam znao gde mi kćerke idu. Mi smo patrijahalna porodica, nisu išle okolo i pile, ali su išle sa društvom. Ćerke su mi samo rekle: Tata, javićemo ti se. Nisam video ko je vozio taj auto, da sam znao da je taj mali, ne bih dozvolio da odu.

Njegova žena, kroz suze kaže da se vraćala iz kupovine kad je videla da se nešto dešava.

- Videla sam policiju i Hitnu pomoć. Rekli su nam da je neki dečko nastradao. Tek posle su me zvali i rekli da mi je i starija kćerka bila u kolima ali da je dobro. Onda sam se zapitala: A gde mi je mlađa kćerka? Niko nije znao da mi kaže - ni policija ni niko.

Zoran kaže da mu je starija kćerka Marija povređena, ali da će je pustiti kući posle skenera glave.

- Treba uskoro da je puste. Ona još ne zna da joj je sestra poginula i ne znam ni šta će biti kad čuje. Bila je jako vezana za sestru.

Za poginulu S. otac kaže da je bila dobro dete, sa planovima za budućnost posle završetka škole.

- Falile su joj dve godine do završetka škole. Ovako je plela kikice i zarađivala, bila je prirodno talentovana za to, želela je da bude frizerka - jedva govori Zoran.

Komšije kažu da je poginula S.A bila divno dete.

- Bila je preslatka. Stalno je išla sa sestrom okolo. Ja sam joj govorila da bude manekenka - kaže komšinica Arnautovića, sa suzama u očima.

Autor: Blic

#Poginula maloletnica

#Zemun Polje

#tragedija