Traga se za bivšim mužem

Austrijska policija istražuje stravični zločin nakon što je juče u poslepodnevnim satima prolaznik u pokrajini Salcburg pronašao telo žene. Radi se 44-godišnjoj državljanki BiH koja živi u Austriji, a zbog sumnje da je počinio ubistvo policija traga za njenim 47-godišnjim bivšim suprugom, koji je takođe poreklom iz BiH, prenosi austrijski portal Salzburg24.at.

Nestanak žene prijavljen je u sredu, pošto su članovi njene porodice pozvali policiju i rekli im da se sastala sa bivšim suprugom s kojim se razvela pre dve godine, prenosi Avaz. Odmah posle toga pokrenuta je potraga, i to na dva mesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su telefoni nekadašnjih supružnika pre nestanka bili locirani u tim krajevima, prenosi Srpska info.

U Ridingtalu policija je otkrila BMW X3 državljanina BiH, napušten na jednom imanju ispred šume. Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mestu zločina utvrdili da je nesrećna žena usmrćena najverovatnije metalnom šipkom koja je nađena pored automobila.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salcburg, gde će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi. Ženin mobilni telefon bio je isključen, pa se pretpostavlja da ga je ugasio ubica, prenose Novosti.rs.

Autor: undefined

#Austrija

#UBISTVO

#bivsi muz

#potraga

#zena