Darko i dalje tvrdi da je u pitanju “nemar lekara i da su njegovu ženu mogli da spasu da su je porodili jer je ona tvrdila da se beba nekoliko dana ne pomera”.

Smrt trudnice Milijane Radovanović (31) iz Vlasotinca, koja je bila zaražena koronom, i posle sedam dana izaziva veliku tugu i bol. Porodica je iz kruševačke bolnice preuzela njeno telo i sahranili su je prošle subote. Njen suprug Darko i dalje tvrdi da je u pitanju “nemar lekara i da su njegovu ženu mogli da spasu da su je porodili jer je ona tvrdila da se beba nekoliko dana ne pomera”, piše Blic.

- Danas svi kažu “nije bila vakcinisana, zato je i umrla”. Tačno je, nije dobila vakcinu, ali lekari je nisu ni preporučivali. Bili smo na prenatalnom testu u 10. nedelji... Sve je bilo u redu. Tada smo i saznali pol - počinje svoju ispovest Darko.

Prema njegovim rečima, obdukcija nije rađena jer je zvanično njegova supruga umrla od korone.

- Moju suprugu Milijanu sahranili smo u subotu. Žao mi je samo što lekari nisu uspeli bar nju da spasu. Da su me pitali, dozvolio bih da je porode iako je tek ušla u osmi mesec. Da nam je bar ona ostala živa. Ovako smo izgubili dva života. Nemam reči da opišem tugu koju sad osećam - priča za Blic Darko Radovanović, suprug trudnice koja je nakon dvadeset dana preminula u kruševačkoj kovid bolnici.

Kaže Darko da mora da skupi snage da nastavi život dalje jer ima dve ćerkice od sedam i pet godina. Njima je sada najpotrebniji. 😥

- Tražili su uporno mamu i morao sam da im kažem šta se dogodilo. Starija ćerka sledeće nedelje kreće u prvi razred - dodaje Darko.

Najviše ga boli to što se u medijima pojavila informacija da je njegova supruga "imala ozbiljnu kliničku sliku" kada je iz leskovačke Opšte bolnice poslata za Kruševac.

- Sve je počelo 31. jula, kada je Milijana dobila blagu temperaturu, potom i kašalj. Tada sam je odveo kod lekara, i nakon testiranja rekli su nam da je kovid pozitivna. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće istog dana prevezena u Kruševac - dodaje Darko.

- Tamo u početku nije bila ni na kiseoniku. Osećala se dobro. Pratilo se njeno stanje, koje je posle nekoliko dana počelo da se komplikuje, pa je priključena na kiseonik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10. avgusta, usledilo je nekoliko dana kada se bolje osećala, ali joj se posle toga pojavio otok na nogama, a žalila se i na gušenje. Posle dve nedelje od hospitalizacije, ponovo je dobila povišenu temperaturu - objašnjava Radovanović.

Međutim, tri dana pred smrt ona je suprugu rekla da ne oseća bebu. To je govorila iz dana u dan dok nije izdahnula.

- Poslednje što mi je rekla je da se oseća baš loše i da joj je teško. posle toga sam je zvao četiri puta, ali se nije javljala - kaže Darko.

Iz zdravstvene ustanove u kojoj je Milena Radovanović lečena još nismo dobili odgovor.

Autor: Blic

#Milijana Radoivanović

#Vlasotince

#darko radovanović

#koronavirus

#trudnica