Bila u 7. mesecu trudnoće

Trudnica iz Vlasotinca M. R. (31) preminula je od posledica infekcije koronavirusom.

Ona je u petak, posle višednevne borbe, izgubila bitku sa opakim virusom, potvrđeno je Novostima u kruševačkoj kovid bolnici.

- Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, ali je pacijentkinja, nažalost, podlegla posledicama infekcije. Važno je reći da nije bila vakcinisana, kao ni svi mladi ljudi koje primamo na bolničko lečenje iako stalno ponavljamo koliko je vakcinacija važna - kazao je dr Vladan Cvetanović, koordinator kovid bolnice u Kruševcu.

Nesrećna žena je iz leskovačke Opšte bolnice zbog teške kliničke slike odmah po prijemu, pre više od 10 dana, transportovana u Kruševac, gde joj se stanje, uprkos naporima lekara, i dalje komplikovalo, pa se borba za život žene, koja je bila u 7. mesecu trudnoće, završila na respiratoru tragičnim ishodom.

- Sve pacijente koji su u teškom stanju upućujemo u Kruševac. Trudnica koja nam se javila imala je ozbiljnu kliničku sliku, pa smo je odmah uputili na dalje lečenje. Trenutno kod nas hospitalizujemo samo pacijente sa lakšim formama bolesti i oni se smeštaju na Infektivno odeljenje - rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Nesrećna žena je u subotu sahranjena na vlasotinačkom groblju, a iza sebe je ostavila supruga i dvoje male dece. U Vlasotincu vlada šok i neverica zbog smrti mlade žene, kao i u Medveđi, odakle je preminula trudnica rodom.

Sagovornici Novosti su u njenom rodnom mestu ranije kazali da su čuli da je nosila blizance, ali su u kovid bolnici u Kruševcu demantovali ove spekulacije. Mlada žena je pre 2 godine ostala bez majke, a za njom, pored supruga i dece, tuguju i teško bolestan otac, kao i dvojica braće.

Autor: novosti.rs

#COVID-19

#SMRT

#Vlasotince

#korona

#koronavirus

#trudnica