Telo žrtve isečeno na komade i bačeno u Dunav

Sigurnosne kamere postavljene u dvorištu kuće klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja u Ritopeku snimile su na koji način se ova kriminalna grupa, 16. juna 2020, ponašala pre izvršenja likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i šta su radili nakon što su ga svirepo ubili.

Na dan ubistva Gligorijevića u kuću, rano ujutru, stigli su optuženi Veljko Belivuk, Vlade Draganić Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić i Miloš Budimir. Upravo ova ekipa optužena je da je mučila, a potom ubila Gligorijevića, jednog od vođa navijača Principa za kog je Belivuk smatrao da ga je izdao, a potom njegovo telo isekla na komade i bacila ih u Dunav.

Kako se vidi na snimku, jednim kolima došao je Vlada Draganić, a sa njim i Belivuk, Budimir Janković i Spasojević. Čim su stigli, ovo vozilo su iz dvorišta, koje je opasano visokim zidinama, preparkirali unutar garaže kraj kuće. Već tada očekivao se dolazak Pukija, koji je namamljen na sastanak prvo u Beton Halu, a potom u Ritopek kako bi mu, kako je navedeno u optužnici, prodali po manjoj tarifi veću količinu droge.

Iz garaže su u 11.08 č. izašli na čelu sa Belivukom obučenom u crno koji se okrenuo i ostalim navedenim licima jasno, pokretom ruke (stavljanjem kažiprsta na usta) pokazao da budu tihi.

Sa sobom su nosili rančeve i nekoliko kesa, neko vreme su stajali tu, najverovatnije čekali informaciju o pristizanju Pukija na lokaciju, a onda su svi zajedno otišli u prizemlje kuće.

Kako Blic prenosi, ekipa se priprema za zločin, a instrukcije daje Belivuk. On ulazi i izlazi iz kuće, iz dvorišta rukama pokazuje kuda ko treba da ide. U 11.25 č. vidi se kako Draganić izlazi iz garaže i u rukama nosi crnu sportsku torbu i odlazi ponovo u prizemlje kuće.

U prizemlju ove kuće, kraj garaže, nalazio se otvor na zidu kroz koji se ulazi u tajnu sobu u kući u Ritopeku.

Foto: Društvene mreže

Kako se vidi na snimku, već 20 minuta kasnije, Janković je iz kuće izašao sa hirurškim rukavicama na rukama. Sa sobom je nosio kese i najlon. Miloš Budimir prošao je sa paketom vode. Pola sata nakon toga Vlade Draganić izašao je iz garaže već obučen u radno odelo, a u rukama je nosio PVC foliju.Nakon toga vidi se kako iz kuće, izlaze jedan po jedan i ostali članovi klana, svi u drugoj garderobi i sa rukavicama zelene boje na rukama i sa najlonima. Oko 13 č. iz kuće je izašao Draganić, s rukavicama na rukama i sa motornom testerom.

U 13.29 časova, kamera za video-nadzor je ugašena

Kao dokaz da je Gligorijević tog dana ubijen u kući u Ritopeku, u optužnici se navode fotografije koje je Marko Miljković nekoliko meseci kasnije preko Skaja poslao nekome, a na kojima se vidi istranžirano telo i glava Aleksandra Gligorijevića.

Autor: Blic

#UBISTVO

#belivuk

#likvidacije

#puki