Primetili da im nema deteta tek nakon što su se dosta udaljili od pumpe

Turska porodica koja se sa odmora iz domovine vraćala u zapadnu Evropu, zaboravila je na jednoj benzinskoj pumpi kod Niša četrnaestogodišnju ćerku. Nestanak deteta primetili su tek u Lapovu, pa su alarmirali tamošnju policiju koja je obavestila niške kolege, pa je devojčica zbrinuta do povratka zaboravnih roditelja.

Kako saznaju mediji, nesvakidašnji događaj odigrao se 7. avgusta oko 7.45 sati na pumpi na deonici autoputa Beograd – Niš gde su se Turci zaustavili radi odmora.

Devojčica i njen brat su spavali na zadnjem sedištu automobila kada su roditelji napustili vozilo. Tokom njihovog odsustva i četrnaestogodišnjakinja je izašla iz kola ali se mimoišla sa ocem i majkom. Oni su ušli u automobil i nastavili put a da im deteta nema primetili su tek kod Lapova, kada se dečak probudio i kazao im da mu je sestrica nestala – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Turski državljani otišli su u Policijsku stanicu Lapovo i zatražili pomoć nakon čega je alarmirana i niška policija.

- Policijski službenici PU Niš odmah su otišli na benzinsku pumpu i zatekli tinejdžerku kako sedi na klupi. Kod sebe je imala putnu ispravu, pa je potvrđeno da se radi o maloletnici koju roditelji traže. Policajci su ostali uz devojčicu sve dok je roditelji nisu preuzeli i nastavili put – kaže naši izvori.

U niškoj Policijskoj upravi potvrđeno je da su njihovi službenici zbrinuli maloletnu devojčicu zatečenu na benzinskoj pumpi u okolini Niša do dolaska roditelja.

Autor: Telegraf.rs

#Niš

#pumpa

#zaboravili dete