Telo je prvo ugledala radnica na jednom splavu i počela da vrišti, a potom su kajakaši obezbedili telo do dolaska vatrogasno

Telo Đorđa B. (37) iz Kraljeva koji se u nedelju oko 18 sati utopio u reci Ibar na kraljevačkom keju isplivalo je u ponedeljak oko 10 sati ujutru u blizini splavova na ovoj reci.

Telo je prvo ugledala radnica na jednom splavu i počela da vrišti, a potom su kajakaši obezbedili telo do dolaska vatrogasno - spasilačke jedinice.

- Znali smo da se čovek u nedelju utopio i da je potraga za njim u toku. U prvi mah pomislila sam da neko pliva kraj splava, tako je izgledalo, a onda sam videla telo kako pluta. Ne mogu vam opisati kako sam se u tom trenutku osećala - kazala je radnica za Kurir.

Prema potvrđenim informacijama, Đorđe B. je u nedelju na kupanje na reku pošao sa petogodišnjim detetom, a kada je u jednom trenutku nestao pod vodom i nije se više pojavljivao, grupa kupača koja se tu zatekla spasila je mališana i pokušala da pronađe Đorđa, ali bez uspeha.

Ubrzo je pao mrak, a potraga za nestalim Đorđem odložena je za ponedeljak ujutru.

Kako je Kuriru rekao jedan od prijatelja nastradalog, Đorđe je bio omiljen među radnicima.

- Nema toga što on ne bi učinio da pomogne radnicima i zbog toga su ga izuzetno cenili. Preduzeće dobro posluje, a deo finansijske dobiti koju ostvari, deli zaposlenima. Otišao je jedan mlad život, čovek u punoj snazi, koji se bavio i sportom. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece, jedno od pet godina, a drugo od godinu i po dana. Velika je sreća što su se u momentu nesreće na mestu događaja zatekli kupači, koji su spasili dete, inače bi tragedija bila veća, kazao je prijatelj nastradalog za Kurir.

On je dodao da je Đorđe bio dobar plivač i da ne može da pretpostavi šta se dogodilo njegovom prijatelju, a uzrok smrti nastradalog Đorđa B. biće poznat tek nakon obdukcije.

Inače, još jedna nesreća na kupanju, sa tragičnim ishodom, dogodila se u nedelju oko 14 sati kada se D. Z. (55) iz kraljevačkog sela Adrani utopio u Zapadnoj Moravi kod Miločajskog mosta.

Autor: Kurir

#Kraljevo

#nestao

#utapanje