Sud odredio pritvor

Crnogorski pravosudni organi raspisali su poternicu za Markom Kilibardom koji se sumnjiči da je, 26. januara 2020. u Podgorici u Ulici Koste Racina na Koniku, pokušao da ubije Muja Nikočevića, navode crnogorski mediji.

Kilibarda se sumnjiči da je u Nikočevića, iz automata ispalio petnaestak hitaca od kojih je zadobio teške telesne povrede. Kada je aktivirana potraga za njim, policija ga je naknadno identifikovala.

Kako navode mediji, nakon što je došlo do saznanja inspektora, da je Kilibarda napustio Crnu Goru, za njim je raspisana poternica. Ujedno, donesena je odluka da mu se odredi pritvor, iako je u bekstvu, kako bi čim bude isporučen Crnoj Gori, bio saslušan u tužilaštvu, ali i pred sudijom koji će odlučiti da li će Kilibarda biti u pritvoru ili će se ipak braniti sa slobode.

On se sumnjiči da je počinio teško krivično delo ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prema policijskim evidencijama, on je blizak takozvanom "kavačkom klanu", dok je Nikočević takozvanom "škaljarskom klanu".

Autor: Redportal.rs

#Crna Gora

#Hronika

#Kavčani