Brzom reakcojom vatrogasaca požar je lokalizovan

U požaru koji je juče u poslepodnevnim satima zahvatio skladište građevinskog materijala firme Megašpar u Donjem Kamengradu, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, pričinjena je šteta koja se procenjuje na više stotina hiljada maraka.

Prema rečima Edina Gubelića, komandira Vatrogasne jedinice, odmah nakon dojave o požaru na lice mesta upućena je dežurna jedinica. Prema njegovim rečima, situacija je bila veoma teška, jer je vatra zahvatila brzogorući građevinski materijal koji je bio uskladišten u hali, a požar je pretio da se proširi na okolne stambene objekte u neposrednoj blizini.

- Uspeli smo, zahvaljujući požrtvovanosti naših vatrogasaca, požar staviti pod kontrolu i sprečiti da se proširi i načini mnogo veću štetu. Vatru je bilo teško gasiti jer je gorelo skladište sa stiroporom, katranom i drugim materijalima koji su izuzetno zapaljivi - istakao je Gubelić.

Kako prenose Nezavisne.com nakon što je lokalizovan, požar je ugašen, ali je šteta izuzetno velika. Vlasnik pomenute firme, Jasmin Smajlović, ističe kako se ona procenjuje na više stotina hiljada maraka.

- Vrednost same hale je oko 70.000 maraka, a bila je puna građevinskog materijala koji je istovaren pre nekoliko dana - kaže Smajlović.

Autor: Nezavisne.com

#Požar

#frima

#materijali