Njegovo telo je bilo ukočeno zbog otrova

Bernardo Alvarez (62) uhvatio je smrtonosnu severno-filipinsku kobru nakon što je 9. jula ugmizala u četvrt ukrotitelja zmija u gradu Mangaldanu u provinciji Pangasinan.

Komšije su oduševljeno pozdravile Alvarezov ulov, prenosi Jutarnji list.

Međutim, dok je zmiju pokazivao okupljenima, Bernardo je držao kobru blizu usana kao da pokušava da je poljubi, ali kobra ga je napala i ugrizla za jezik. Vrištao je od bola, a zatim se srušio i umro pre nego što je hitna pomoć uspela da stigne do njega.

Otrov zmije može da prouzrokuje paralizu, što se dogodilo ovom čoveku. Ova paraliza može da zaustavi disanje žrtve, da utiče na protok kiseonika u telu i na kraju da zaustavi rad srca - rekla je lokalna lekarka Ana de Guzman.

Kad su stigli, lekari su pokušali da reanimiraju Bernarda, ali on više nije reagovao i njegovo telo je već bilo ukočeno zbog otrova.

- Došli su policajci i lekar. Rekli su nam da nema puls, ali svejedno su pokušali da ga ožive. Nisu uspeli budući da je kobrin otrov bio prejak. Ne znamo kako da prihvatimo ovo što mu se dogodilo - rekla je Bernardova sestra Teresa Oca.

Ukrotitelj zmija trebao bi biti pokopan ove nedelje.

Severno-filipinska kobra naširoko je poznata kao jedna od najotrovnijih zmija na svetu. Njen otrov napada disajne puteve žrtava, pa i samo jedan ugriz može biti smrtonosan.

Autor: kurir.rs / jutarnji.hr

#Smrtonosna zmija

#kobra

#meštani