Zaradila preko 200.000 dolara 😱💰

Homeopatkinja iz Kalifornije optužena je za prodaju lažnih potvrda o vakcinaciji i nedelotvornih "pilula za imunitet" protiv virusa korona.

Uhapšena je u sredu i optužena za dve tačke prevare na području medicine. Doktorki DŽuli Mazi preti do 20 godina zatvora i stotine hiljada dolara novčane kazne.

Mazi je prodavala pilule za imunitet po ceni od 243 dolara. Tvrdila je da sadrže "vrlo malu količinu" virusa korona, koja pokreće imunološki odgovor i pruža "doživotni imunitet na COVID-19.

Kako prenosi Novosti, kako bi nagovorila klijente da kupe njene pilule, Mazi im je govorila da vakcine protiv korone odobrene u SAD sadrže "otrovne sastojke". Takođe je nudila homeopatske lekove za dečije bolesti i lažno tvrdila kako će oni pokriti zahteve imunizacije koji se traže u kalifornijskim školama, piše New York Times.

Vlasti su pokrenule istragu protiv Džuli Mazi nakon što je aprilu jedna osoba podnela tužbu protiv nje, rekavši da su rođaci od nje kupili pilule za imunitet protiv COVID-19 i da se zbog toga nisu vakcinisali protiv virusa korona. Mazi im je uz pilule dala i kartice za vakcinaciju protiv COVID-19, u kojima je navedeno da su primili vakcinu kompanije Moderna. Rekla im je da za datum vakcinu upišu dan kada su počeli da uzimaju pilule. Za sada nije poznato koliko je tačno ljudi kupilo ove pilule, ali su vlasti saznale da je Mazi putem kopmanije za digitalno plaćanje "Skver" od aprila 2020. do maja 2021. primila više od 200.000 dolara.

Autor: novosti.rs

#COVID-19

#doktorka

#korona

#koronavirus

#pilule