Od sada sve po zakonu i u državni dužet 😊

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na 18 lokacija u više gradova i Distriktu Brčko koja su u vezi sa poreskom utajom u velikim iznosima, saopšteno je iz Tužlaštva.

SIPA pretresa prostorije i kapacitete zaštitarskih firmi Sektor sekjuriti i Bodyguard-Fileković u Banjaluci, Prijedoru, Gradiški, Doboju, Bijeljini, Trebinju, Palama, Sarajevu, Brčko Distriktu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Vitezu, Livnu, Bihaću, Sanskom Mostu i Kozarcu.

- Prema prikupljenim dokazima, radi se o poreskim utajama, izvršenih putem poslovanja navedenih zaštitarskih agencija, koje su predmet istrage, a radi se o utajama u velikim novčanim iznosima - kažu u tužilaštvu.

Aktivnosti se provode od ranih jutarnjih sati, a usmjerene su na više pravnih osoba i poslovnica koje su meta ovih aktivnosti.

- S obzirom da su aktivnosti u toku, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može dati više informacija za javnost i medije - rekli su iz tužilaštva.

Kako Nezavisne saznaju, pripadnici SIPA izuzimaju dokumentaciju, računare, ali i da je izuzeta i određena količina novca.

Autor: Nezavisne.com

#firme

#novac

#porez