Namamili ga na sastanak i od tad mu se gubi svaki trag

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta, koja se sumnjiči za najmanje 4 ubistva, dovodi se u vezu s još nekoliko nestanaka muškaraca, a među njima je, kako saznajemo, i Aleksandar Gligorijević (42), koji je blisko sarađivao s njima.

Aleksandar Gligorijević (42), zvani Puki, se kao član navijačke grupe Principi zaklinjao na vernost Veljku Belivuku, navodno je ubijen i samleven u mašini za meso u kući strave u Ritopeku jer je Nevolja sumnjao da kuje zaveru da bi njega i Marka Miljkovića likvidirao snajperom.

Iz proširene optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je među žrtve monstruoznog klana uvrstila i predsednika Fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka, nekadašnjeg "zemunca", a kasnije glavnog Veljinog navijača za sever Srbije. Puki je u vikendicu namamljen i ubijen 16. juna prošle godine. Kako je navedeno, Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mare su na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 č. dođe na sastanak sa Markom Budimirom u jedan kafić u Beton-hali.

Nakon izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove navode iz tužilaštva.

Kako Kurir.rs piše niko nije dovodio u pitanje njegovu odanost sve do trenutka kada se u Belivuku i Miljkoviću probudio crv i sumnje. Oni su došli do saznanja da suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se kreću i da planiraju da ih ubiju. Tada je sam sebi potpisao smrtnu presudu.

Spekulacije da je i Gligorijević završio jezivom smrću u kući strave pojavile su se odmah po hapšenju Veljine ekipe jer ga je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić pomenuo kao osobu sa spiska za čiji se nestanak vezuje Belivukova banda. Gligorijević je na Instagramu u novembru 2019. Objavljivao fotografije s Belivukom u čijem opisu piše:

- I kad je radosti kad je tuga, uvek budi uz svoga druga! Iz Principa.

- E, moj Acika, on ti je i došao glave - piše ujednom komentaru ispod te fotografije, objavljenom u martu ove godine.

Takođe, uz poslednju fotografiju koju je objavio 30. aprila prošle godine osvanuo je komentar:

Neka ti je laka crna zemlja.

Foto: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE

Autor: Kurir.rs/Srpski telegraf

#Tragovi

#belivuk

#zločin