Policija u Los Anđelesu pronašla 373.000 zasađenih biljaka

Policija u Los Anđelesu je pronašla ilegalnu farmu marihuane u akciji koja predstavlja nejveću zaplenu ilegalnih narkotika do sad.

Budući da je korišćenje marihuane u rekreativne svrhe legalno u Kaliforniji, sve dok se sprovodi po potrebnim dozvolama, nadležni su tokom protekle i ove godine primetili ogroman porast u prodaji ilegalnim putevima, zbog čega se pristupilo masivnim istragama kako bi se sa ulcie sklonili ovi narkotici.

IZVOR: YT / Los Angeles County Sheriff's Department

U konkretnoj akciji u delu Los Anđelesa pod imenom Antelop Vali je pronađeno i zaplenjeno više od 373.000 zasađenih biljaka marihuane, što bi iznosilo više od 15 tona listova koji bi mogli da se prodaju na ulici. Procenjena vrednost na ulici bi bila oko 1.200.000.000 dolara. 😲

Uhapšeno je ukupno 133 osobe, a cela operacija je nazvana velikim velikom pobedom predstavnika vlasti.

- Ovim smo poslali jasnu i glasnu poruku svim kartelima i svima ostalima koje se bave protivzakonitim radnjama u pustinjama. Vaši dani su odbrojani - rekao je okružni šerif Los Anđelesa, Aleks Vilaneva, na konferenciji za štampu posvećenoj ovom događaju.

Cela operacija je trajala 10 dana, a izvedena je u saradnji više agencija.

Ono što je specifično za ovaj kraj Los Anđelesa je i nagli porast krađe vode, budući da je broj ilegalnih bunara i nedozvoljenog korišćenja hidranata, što u gradu koji je tokom letnjih meseci izložen jakim sušama stvara dosta dodatnih problema.

Autor: redportal.rs

#Los Anđeles

#Marihuana

#zaplenjena