Rođak prijavio mogući nestanak

JAPAN: Policija prefekture Fukuoka uhapsila je 59-godišnjeg nezaposlenog muškarca zbog sumnje da je napustio leševe nakon što su tela njegovih roditelja pronađena u velikom komercijalnom frižideru u njihovoj rezidenciji u gradu Fukuoka.

Policija je saopštila da je Junji Matsumoto uhapšen u nedelju na parkingu hotela u odeljenju Šimogio, grad Kjoto, izvestio je Sankei Shimbun, a prenosi Japan Today. Policija je rekla da je nagovestio ubistvo svojih roditelja.

Tela Hirokazua Matsumota (88) i njegove supruge Makie (87) pronađena su u frižideru koji je bio isključen oko podneva 28. juna. Tela je policija pronašla nakon što ih je rođak pozvao i prijavio da nije dugo bio u kontaktu sa porodicom.

Policija je rekla da su tela počela da propadaju i da su staklena vrata frižidera zalepljena trakom. Policija je saopštila da ni na jednom telu nema znakova spoljnjih povreda.

Rezidencija Matsumoto u odeljenju Niši je dvospratnica koja je nekada radila kao prodavnica alkoholnih pića. Tela su pronađena u frižideru na 1. spratu.

Prema policijskim izveštajima, Matsumoto je poslednji put viđen u komšiluku 23. juna. Rekao je policiji da je napustio roditeljski dom biciklom i da je protekle nedelje boravio u hotelima u prefekturi Šizuoka i Iamaguči pre nego što je otišao u Kjoto.

Autor: japantoday.com / redportal.rs

#Japan

#frižider

#hapšenje

#roditelji

#tela roditelja