Suđenje se ponavlja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na 13 godina zatvora bio osuđen nekadašnji šef obezbeđenja noćnog kluba Nana na Senjaku Nedeljko Grbović, zbog optužbi da je u decembru 2017. ubio Aleksandra Savkovića (27) ispred tog kluba i ranio Adiju Iseinovića (29).

Grboviću će se po nalogu Apelacionog suda ponoviti suđenje. Njemu je takođe produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Istom odlukom Apelacioni sud je pravosnažno oslobodio trojicu optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u Nani Stevana Dukića, Stefana Šapurića i Miloša Tančeva, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Grbović je bio osuđen za krivično delo "obično" ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U informaciji objavljenoj na sajtu suda, navodi se da je Apelacioni sud zaključio da je izreka presude u odnosu na Grbovića "nerazumljiva i protivrečna sama sebi, kao i da u presudi nisu navedeni dovoljni i argumentovani razlozi u pogledu pravne kvalifikacije krivičnih dela, dok su dati razlozi nejasni".

Presuda je, kako dodaje Apelacioni sud, zasnovana na povredama krivičnog postupka zbog čega je morala biti ukinuta i vraćena prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Autor: Kurir.rs / Tanjug

#UBISTVO

#nana

#sud