Iako su uspeli za kratko da ga povrate, dečak nije mogao da izdrži. 😪

Dečak L. M. (9) udavio se u nedelju uveče na privatnom bazenu u Beogradu na kom je bio sa majkom.

O tragediji koja se dogodila govorio menadžer bazena Royal 4 kids Aleksandar Đuričić. Prema njegovim rečima, dečak, koji je i ranije posećivao ovaj bazen, došao je sa majkom u terminu za građanstvo, odnosno nije bio na času plivanja u njihovoj školi.

- To se dogodilo oko 8 č. i 20 min. Bio je sa majkom u svlačionici, presvlačili su se zajedno koliko sam shvatio, pretpostavljam u dve različite svlačionice. On je završio pre majke i popeo se gore na bazen - rekao je Đuričić.

Kako navodi, od trenutka kad je ušao na prostor bazena do trenutka kada su započeli reanimaciju prošlo je sedam minuta.

- To je sve ukupno trajalo 7 minuta, gledali smo na kamerama, od momenta kad je izašao na bazen do momenta kad smo počeli reanimaciju, možda i manje čak. Kad je majka došla da ga traži, svi smo se podigli da ga tražimo. Deca koja su plivala naišla su na njega i digla su uzbunu, koleginica je uskočila u vodu i izvukla ga - prepričava on za Blic.

- Krenula je reanimacija, veštačko disanje, uspeli smo da ga nateramo da povrati vodu i neku hranu, oslobodili smo mu disajne puteve. Nismo mogli da dobijemo Hitnu pomoć 10 minuta, pa su ga taksijem odvezli do Urgentnog - priča Đuričić.

Na kraju dodaje da se dečaku po dolasku u zdravstvenu ustanovu javila srčana aktivnost, ali da ipak nije uspeo da izdrži.

- Doktori su u prvom trenutku uspeli da mu vrate srčanu radnju i bile su neke dobre prognoze, ali nažalost nije izdržao.

Autor: Blic

#Dečak

#NOVI SAD

#beograd