Nezvanično, tinejdžer je gotovo ceo dan proveo na obali

Petar M. (16) iz sela Katrga kod Čačka udavio se prekjuče u Zapadnoj Moravi kada je na divlju plažu otišao sa starijom sestrom i rođakom. Telo nesrećnog dečaka izvukli su ronioci posle kraće potrage u mestu Goričani.

Nezvanično, tinejdžer je gotovo ceo dan proveo na obali.

- Petar je ujutru pitao oca da ide na reku da se kupa, ali mu otac nije dozvolio. Pitao ga je: "Šta ćeš tamo?", i tako ga odgovorio od odlaska. Međutim, čim je otac otišao na njivu da radi, dečak je sa sestrom i jednim rođakom krišom otišao na Zapadnu Moravu da se rashladi - kaže izvor Kurira i nastavlja: - S druge strane reke, ka selu Goričani, bio je čovek koji je sa decom pričao i pitao ih da li znaju da plivaju. Oni su odgovorili da znaju, ali je on sve vreme motrio na njih, kao da je nešto slutio.

Čovek na sekund skrenuo pogled sa dece i da je dečak baš tada uskočio u vodu i nije isplivao.

- U tom delu reke su veliki virovi i velika dubina, jer je tu vađen pesak. Čovek koji je bio sa druge strane je pritrčao, ali nije mogao da pomogne, Petar je već nestao u talasima. Kako je rekao, tinejdžer je u reku ušao u trenutku kada se on okrenuo i sklonio pogled s njih bukvalno na sekund - objašnjava izvor i dodaje da su sestra i rođak dečaka bili sve vreme na obali.

- Čovek je odmah pozvao pomoć, a Petrova sestra je pozvala oca i objasnila da je dečak nestao u reci. Nesrećni čovek odmah je sa drugim meštanima pohitao na obalu, a ubrzo su došli i ronioci iz Beograda. Petar je pronađen pedesetak metara nizvodno u granju, a spasa mu, nažalost, nije bilo.

Autor: novosti.rs

#Dečak

#reka

#tragedija

#Čačak